Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

persbericht 200ste woning

Sociaal verhuurkantoor Sovekans huurt haar 200ste woning in!

Op datum van 15 april 2013 worden twee nieuwbouwwoningen ingehuurd in de Zuidstraat te Oostkamp – Waardamme. Respectievelijk de 199ste en 200ste woning die door Sovekans zal beheerd worden. Beide drieslaapkamerwoningen worden aan een zeer schappelijke prijs ingehuurd.

 

We opteren er voor deze woningen in alle stilte te verhuren aan twee gezinnen van onze wachtlijst. Om dit vlot te laten verlopen wordt er nauw samengewerkt met het OCMW van Oostkamp en De Woonwinkel BDOZ (www.bdoz.be).

 

De 200 woningen staan in schril contrast met de ondertussen 1180 kandidaten op onze wachtlijst.

Sovekans zoekt dringend eigenaars in Beernem, Oostkamp, Zedelgem, Damme, Blankenberge, De Haan, Zuienkerke en Brugge om hun woning zorgeloos te verhuren.

 

Wie of wat is Sovekans?
De naam Sovekans staat voor Sociaal Verhuurkantoor. U herkent er tevens het Franse woord SAUVER of redden in en het woord KANS – kansen geven! SOVEKANS wil een brug slaan tussen de eigenaars en kansarmen op de huurmarkt. Zij huurt gewone woningen van private eigenaars en biedt belangrijke zekerheden voor de eigenaar, zoals de stipte, maandelijkse betaling van de huur, ook bij leegstand! Daarnaast zorgt Sovekans voor alle administratie, zoals opmaak huurcontracten, registratie, plaatsbeschrijving enz. Kleine herstellingen worden zelf uitgevoerd en de woning wordt meerdere malen per jaar gecontroleerd door intensieve woonbegeleiding.
En dit alles volledig gratis!

 

SOVEKANS – LEEFBAAR WONEN verhuurt de woningen dan door aan kwetsbare inwoners tegen een betaalbare prijs.

De woningen dragen geen stempel, het zijn gewone huizen in de rij, zo creëren we een sociale mix. De huurders worden bovendien begeleid. De VZW leert hen omgaan met hun rechten en plichten verbonden aan een huurcontract en leren hun als huurder sterker te staan op de private huurmarkt.

De doelstelling van het sociaal verhuurkantoor SOVEKANS vzw is duidelijk:

 

  1. Inkorten van de wachtlijst
  2. Uitbreiden van het patrimonium
  3. Zoveel mogelijk mensen aan een gezonde en betaalbare woning te helpen

 

Ondertussen werd een nieuw logo ontworpen en onze website vernieuwd om onze herkenbaarheid te vergroten: www.sovekans.be

Voor verdere informatie:
Voorzitter: Lodewijk Waes: 050 31 46 47